Monday, 29 October 2012

συνταγή


Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Bαθμολογία:
       
 
3 ψήφοι


Περιγραφή

Διαφορετικές Γεμιστές Πιπεριές, εύκολες στην ετοιμασία τους και και πολύ εντυπωσιακές στο σερβίρισμά τους.
Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 Πιπεριές Πολύχρωμες

Για την Γέμιση:
  • 2 φιλέτα Στήθος Κότας ψιλοκομμένα
  • 4 Πιπεριές διάφορα χρώματα
  • 2 Κρεμμύδια μεγάλα
  • 1/3 φλυτζανιού Ελαιόλαδο
  • 1/2 kgr Φέτα (ή φέτα ανάμεικτη με ανθότυρο)
  • 3 Αυγά
  • 1/2 ματσάκι Μαιντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μέθοδος
Διατροφή
Δυσκολία
Περιέχει
Ειδικές περιστάσεις
Φτιάχνει
6 πιπεριές

Πως το κάνουμε:

  1. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  2. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα κρεμμύδια, που τα έχουμε κόψει σε φέτες, και τις πιπεριές, που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα τυριά θρυματισμένα και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο που στο μεταξύ το έχουμε κατεβάσει από την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε τον μαιντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Στο μεταξύ ανοίγουμε την πιπεριά δημιουργώντας ένα καπάκι (όπως για τα γεμιστά), καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε λαδώσει και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
  6. Τρώγονται και κρύες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αναλόγως από το μέγεθος τις πιπεριάς μπορεί να χρειαστείται παραπάνω πιπεριές για γέμισμα. Εγω χρησιμοποιώ και μόνο πράσινες πιπεριές καμιά φορά, δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύχρωμες.

http://www.sintagespareas.gr/sintages/gemistes-piperies-me-kotopoulo-kai-laxanika.html

No comments:

Post a Comment